Thursday, November 8, 2012

Pildikesi koolielust

Istume kõik Introduction to studies tunnis ja Adam(meie õppejõud) õpetab ja innustab meid mõtlema, miks meile üks või teine maja meeldib ja milline võiks olla suurepärane ehitise analüüs. Ta on valinud meie tarvis 20 kõige olulisemat 20.sajandi ehitist, millest üks on 1961. aastal ehitama hakatud Berliini uus kunsti muuseum(mitte segamini ajada uue kunsti muuseumiga) Mies van de Rohelt. Oleme juba pikka aega jutustanud ja Adamilt täpsustusi küsinud, kui Mehhiko kutt Ruben(häälda RRRRuen) küsib õpetajalt, kas too ehitis asus Berliini müürist(mida hakati ka ehitama aastal 1961) sees- või väljaspool. Esimese hooga ei saanud keegi küsimusest arugi, aga lõpuks sai Ruben vastuse, et müürist läänepool. Kutt ei saanud aru, küsis korra veel, et kas siis müürist väljas läänepool? Tol hetkel sai ta juba oma kõrval istuvalt tüdrukult suunava jalahoobi ja Ruben otsustas vait jääda. Väidetavalt olevat ta hiljem kelleltki küsinud, millise sõja järel müür ehitati.

Hõissa Ladina-Ameerika haridus

7 comments:

  1. Ära ole nii nõudlik! Neil nii hea ja soe kliima, eet ei peagi mõtlema.

    ReplyDelete
  2. Siinsed koolid panevad lastele koolikottidesse kirju kaasa palvega, et lapsed jumala eest rohkem kui 30 minutit ühel õhtul kodutööle ei pühendaks!!

    ReplyDelete
  3. Päris kurb, kui inimesele näiteks meeldib õppida :D

    ReplyDelete
  4. Tead mis, nädalavahetusel Getteri sünnipäeval oli viktoriin, kus küsiti, mis aastal sai Berliini müür valmis, ja kohalviibinud 13 inimesest teadis õiget vastust ainukt üks saksa filoloog. Ses mõttes, et kõik arvasid küll, et pärast II maailmasõda, aga isegi eestlased ei tea kuigi täpselt seda lugu.

    ReplyDelete
  5. Pfff, mina teadsin küll niisamagi seda aastaarvu :D

    ReplyDelete